Wrzuciłby kto (np Rosiu) jakieś ładne VC gts na felgach 18" z parapetem Przy tej okazji pytanie do bardziej obeznanych - katalog seryjnych rozmiarów kół podaje do VC felgę 7.5x18ET41, ta co sobie póki co upatrzyłem jest 8x18ET35. Będzie toto obcierać? Kapcie miałyby być 225/40R18 do tego...
"Oversteer is when you hit the wall with the rear of your car. Understeer is when you hit the wall with the front of your car. Power is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you..."
Była VB X18XE "Senior"
Jest VC GTS Z19DTH "Junior"
Ostatnio edytowane przez Krzysieq ; 30-03-2010 o 14:21.
Wiem co podałem Cichy Widziałem takie buciki na Leonie FR niedawno, wygląda to to bardzo ładnie. 225/45 to już balon jak dla mnie. Poza tym oponki, które chcę, nie występują jako 225/45 - jedynie 225/40. Matematyka mówi, że różnica odległości krawędzi felgi od rantu błotnika między 7.5x18ET41 a 8x18ET35 powinna wynieść około 1.2cm - pół cala szerokości felgi to po około 6mm na stronę przy tym samym ET, do tego różnica ET to 6mm. Razem gdzieś tyle. Pytanie czy to dużo? Rosiu będą jakieś zdjęcia??
"Oversteer is when you hit the wall with the rear of your car. Understeer is when you hit the wall with the front of your car. Power is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you..."
Była VB X18XE "Senior"
to nieduzo.oryginał 19 ma 8x19 ale et 43 i nie ma zadnych problemow na skreconym dosc mocno zawieszeniu gwintowanym w dół.do tego zapas od błotnika jest na tyle duzy ze chcialem z tylu zalozyc dystanse ale zobacze co i jak.
co do opon to niektore aja 225/40 a niektore 225/45 zaleznie chyba od silnika.najslabsze maja mniejsze koła.moze to dziwne ale tak wychodzi
Jak dla mnie to nie dziwne - większy obwód koła to jakbyś wydłużał skrzynię. Słaby motor nie uciągnie. A jakie oponki masz na tych kółkach w Twojej VC? Prezentuje się całkiem zgrabnie, ale gumy tam panie wiele nie widać
Była VB X18XE "Senior"
jak najbardziej podróby.ja bym sie w nie nie pchał na nasze drogi.oryginał jest twardy a to nie wiadomo.z tego co pamietam to oryginał robi Ronal albo Speedline a Wulamrex to raczej watpliwa jakosc