index.php index.php

Wróć   Forum Vectra Unlimited - Polski Klub Opla Vectry > Garaż > Nawigacja GPS

Nawigacja GPS Nawigacja fabryczna, palmtop PDA, smartphone GSM itp.....

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stare 26-03-2008, 12:16   #1
majster
 

Dołączył: 12.12.2003
Skąd: Lubań/Opole
Posty: 3,078
Domyślnie Garmin nuvi 250w + automapa 4?

Witam.

Mam nawigacje Garmin nuvi250w z mapą City Navigator i chciałbym wrzucić jeszcze automape 4 na karte, żeby mieć dwie mapy do wyboru.

Czy to w ogóle jest możliwe i jak to zrobić??

Z góry dzięki za pomoc.
majster jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-03-2008, 14:38   #2
Borg
 
Awatar Borg
 

Dołączył: 22.02.2005
Skąd: Far Far Away
Auto: była VAC20NE jest na "F"
Posty: 3,946
Domyślnie

A do GARMIN Nuvi 250W możesz wrzucać jakieś dodatkowe programy oprócz map przygotowanych przez Garmina ? Bo może się mylę ale wg. urządzenia Garmina mają własny system i nic tam nie wgrasz oprócz softu Garmina.
Borg jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-03-2008, 18:25   #3
mjaza
 

Dołączył: 12.03.2005
Skąd: Wwa okolice
Auto: vectra C
Posty: 165
Domyślnie

Na pewno Gpmape mozesz dograc do garmina. Lepiej kupic od razu z, bo taniej wychodzi niz potem dokupic. Ale juz podstawowe mapy w 250W calkiem niezle obrazuja polske.
mjaza jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-03-2008, 20:58   #4
Borg
 
Awatar Borg
 

Dołączył: 22.02.2005
Skąd: Far Far Away
Auto: była VAC20NE jest na "F"
Posty: 3,946
Domyślnie

ale co ma Gmapa do Automapy ? Nie tylko Gmapę można wgrać, może też inne mapy wgrać przygotowane dla Garmina np. CityNavigator Europe 2008 czy Metroguide Europe ale majster pytał się o Automapę .
Borg jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 27-03-2008, 12:13   #5
majster
 

Dołączył: 12.12.2003
Skąd: Lubań/Opole
Posty: 3,078
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Borg Zobacz posta
ale co ma Gmapa do Automapy ? Nie tylko Gmapę można wgrać, może też inne mapy wgrać przygotowane dla Garmina np. CityNavigator Europe 2008 czy Metroguide Europe ale majster pytał się o Automapę .
Właśnie o to mi chodzi. Chce wrzucić automape a bladego pojęcia nie mam czy da się to zrobić i jak.... zdania różnych ludzi są podzielone, więc prosiłbym o wypowiedź kogoś kto sie zna na rzeczy....
majster jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 27-03-2008, 14:53   #6
Borg
 
Awatar Borg
 

Dołączył: 22.02.2005
Skąd: Far Far Away
Auto: była VAC20NE jest na "F"
Posty: 3,946
Domyślnie

Ja mówię że się nie da ale może coś nowego ktoś wymyślił - a tak na marginesie w necie jest już najnowsza GPMapa 2007.4 do Garmina.
Borg jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 01-04-2008, 12:09   #7
Modrzey
 
Awatar Modrzey
 

Dołączył: 14.11.2006
Skąd: Nowe n.Wisłą , Konarzynki
Auto: VB x20DTH
Posty: 1,028
Domyślnie

Zależy od tego jaki jest system operacyjny i jak bardzo jest elestyczny. Sutomapa chyba potrzebuje jednak sprzetu który ma rozdzielczość ekranu 640x480 bynajmniej pod windowsem mobile 2003 to mam sprawdzone.
Modrzey jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-04-2008, 23:29   #8
majster
 

Dołączył: 12.12.2003
Skąd: Lubań/Opole
Posty: 3,078
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Modrzey Zobacz posta
Zależy od tego jaki jest system operacyjny i jak bardzo jest elestyczny. Sutomapa chyba potrzebuje jednak sprzetu który ma rozdzielczość ekranu 640x480 bynajmniej pod windowsem mobile 2003 to mam sprawdzone.
Niebardzo sie na tym znam wiec nie wiem... jaki tam jest system.... od razu jak włączam navi to ładuje się mapa Garmina....
majster jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 14-04-2008, 12:03   #9
aprzemek
 

Dołączył: 24.11.2005
Skąd: Wałcz
Auto: Z22SE Sport
Posty: 440
Domyślnie

Wg mnie tego nie zrobisz. Nie tyle chodzi o rozdzielczosć, bo na 320x240 też AM działa, ale system. Garmin stawia swoje urządzenia chyba na jakiejś odmianie symbiana, a AM potrzebuje Windowsa.
aprzemek jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 02-06-2008, 18:14   #10
_PIOTRAS_
 

Dołączył: 28.10.2004
Skąd: RAWICZ
Auto: VC 1.9 CDTI OPC Line
Posty: 19
Domyślnie

MAM TĄ NAVI
...NIE MA ABSOLUTNIE MOŻLIWOŚCI WGRANIA AUTOMAPY, inny standard obsługiwanych map



była VA 1993 1.8
była
VB 1999 2.0 DTI sedan
jest VC 2008r. 1.9 CDTI OPC Line
_PIOTRAS_ jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Forum Vectra Unlimited - Polski Klub Opla Vectry > Garaż > Nawigacja GPS


Narzędzia wątku
Wygląd

Uprawnienia umieszczania postów
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Aktywny(e)
EmotikonyAktywny(e)
[IMG] kod jest Aktywny(e)
Kod HTML jest wyłączony

Forum Jump

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:48.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright ©2002 - 2012, Vectra Unlimited - Polski Klub Opla Vectry
Design by HTWoRKS